Prosto z łąki do pysznego cukierka

Rośliny używane do produkcji cukierków marki Verbena
uprawiane są w specjalnie
wyselekcjonowanych miejscach

Każda roślina ma swoje wymagania
dotyczące warunków uprawy i jakość gleby.
W naszych metodach uprawy
przestrzegamy procedur, starając się
otrzymać wysokiej jakości rośliny,
a w przyszłości osiągnąć jakości BIO.
Ale zanim rośliny dotrą do cukierka,
pokonują długą drogę…

Najważniejsze jest
dopilnowanie odpowiedniego
terminu zbiorów

To samo dotyczy roślin zawartych
w cukierkach marki Verbena.
Wszystkie rośliny uprawiane są
również w odpowiednich dla siebie warunkach,
a ich uprawy umiejscowione są
w czystych regionach
najczęściej na terenach górskich.

Do naszych produktów
trafiają rośliny
o najwyższej jakości

Po zebraniu i dokładnej selekcji
rośliny są suszone w odpowiednich
warunkach i temperaturze by zapobiec
powstawaniu ewentualnych drobnoustrojów
oraz by roślina nie utraciła swoich prozdrowotnych właściwości.

Zarówno proces suszenia jak i przechowywania
przebiega według precyzyjnie określonych procedur.
Ścisła kontrola jakości pozwala na
monitorowanie odpowiednich parametrów
mikrobiologicznych, zawartości substancji prozdrowotnych i metali ciężkich na podstawie których uzyskuje się tzw. "certyfikat jakości”.

Gdy roślina spełni wszystkie wymagania jakościowe
w wyniku procesu ekstrakcji
otrzymuje się ekstrakt

Proces ekstrakcji może składać się z dodatkowych procesów
takich jak np. maceracja, perkolacja, destylacja.
W zależności od surowca dobieramy proces tak,
aby zachować jak najwięcej pożądanych
substancji prozdrowotnych. Ekstrakcje przeprowadza się na zimno
lub ciepło, a ekstrahentami mogą być wodą, alkohol lub olej.
Używa się różnych części roślin w zależność
od zawartości substancji prozdrowotnych.
Mogą to być np. kwiaty, liście, owoce, nasiona lub korzenie.

Kolejnym etapem produkcji cukierków Verbena
jest połączenie ekstraktów roślinnych
z pozostałymi składnikami

Kolejnym etapem produkcji jest przygotowanie nadzienia i napełnienie nim cukierka.
Do podgrzewanego nadzienia stopniowo dodawane są ekstrakty roślinne w procesie ciągłego mieszania by uzyskać gładką konsystencję.
W tym samym czasie przygotowuję się masę cukierkową i nadaje jej odpowiedni kształt.
Następnie specjalna maszyna napełnia cukierki nadzieniem.
Cukierki zostawia się do ostudzenia, a gdy uzyskają odpowiednią twardość
przechodzą przez proces pakowania i tak otrzymujemy gotowy produkt, który może trafić do klienta

Na początku procesu

Właściwości prozdrowotne roślin i ich stosowanie towarzyszy nam przez stulecia i jest praktykowane również dzisiaj.
Dlatego wzbogaciliśmy nasze pyszne cukierki marki Verbena w ekstrakty z roślin o właściwościach prozdrowotnych.

Wybierz swój ulubiony smak

Produkty

Rośliny używane do produkcji cukierków marki Verbena
uprawiane są w specjalnie
wyselekcjonowanych miejscach

Każda roślina ma swoje wymagania
dotyczące warunków uprawy i jakość gleby.
W naszych metodach uprawy
przestrzegamy procedur, starając się
otrzymać wysokiej jakości rośliny,
a w przyszłości osiągnąć jakości BIO.
Ale zanim rośliny dotrą do cukierka,
pokonują długą drogę…

Najważniejsze jest
dopilnowanie odpowiedniego
terminu zbiorów

To samo dotyczy roślin zawartych
w cukierkach marki Verbena.
Wszystkie rośliny uprawiane są
również w odpowiednich dla siebie warunkach,
a ich uprawy umiejscowione są
w czystych regionach
najczęściej na terenach górskich.

Do naszych produktów
trafiają rośliny
o najwyższej jakości

Po zebraniu i dokładnej selekcji
rośliny są suszone w odpowiednich
warunkach i temperaturze by zapobiec
powstawaniu ewentualnych drobnoustrojów
oraz by roślina nie utraciła swoich prozdrowotnych właściwości.

Zarówno proces suszenia jak i przechowywania
przebiega według precyzyjnie określonych procedur.
Ścisła kontrola jakości pozwala na
monitorowanie odpowiednich parametrów
mikrobiologicznych, zawartości substancji prozdrowotnych i metali ciężkich na podstawie których uzyskuje się tzw. "certyfikat jakości”.

Gdy roślina spełni wszystkie wymagania jakościowe
w wyniku procesu ekstrakcji
otrzymuje się ekstrakt

Proces ekstrakcji może składać się z dodatkowych procesów
takich jak np. maceracja, perkolacja, destylacja.
W zależności od surowca dobieramy proces tak,
aby zachować jak najwięcej pożądanych
substancji prozdrowotnych. Ekstrakcje przeprowadza się na zimno
lub ciepło, a ekstrahentami mogą być wodą, alkohol lub olej.
Używa się różnych części roślin w zależność
od zawartości substancji prozdrowotnych.
Mogą to być np. kwiaty, liście, owoce, nasiona lub korzenie.

Kolejnym etapem produkcji cukierków Verbena
jest połączenie ekstraktów roślinnych
z pozostałymi składnikami

Kolejnym etapem produkcji jest przygotowanie nadzienia i napełnienie nim cukierka.
Do podgrzewanego nadzienia stopniowo dodawane są ekstrakty roślinne w procesie ciągłego mieszania by uzyskać gładką konsystencję.
W tym samym czasie przygotowuję się masę cukierkową i nadaje jej odpowiedni kształt.
Następnie specjalna maszyna napełnia cukierki nadzieniem.
Cukierki zostawia się do ostudzenia, a gdy uzyskają odpowiednią twardość
przechodzą przez proces pakowania i tak otrzymujemy gotowy produkt, który może trafić do klienta

Na początku procesu

Właściwości prozdrowotne roślin i ich stosowanie towarzyszy nam przez stulecia i jest praktykowane również dzisiaj.
Dlatego wzbogaciliśmy nasze pyszne cukierki marki Verbena w ekstrakty z roślin o właściwościach prozdrowotnych.

Wybierz swój ulubiony smak

Produkty